Προφίλ
Αγαπημένα
Καλάθι
Γιατί προστίθενται εκχυλίσματα φρούτων και λαχανικών στα καλλυντικά;

Γιατί προστίθενται εκχυλίσματα φρούτων και λαχανικών στα καλλυντικά;

Όλοι είναι ερωτευμένοι μαζί τους και όχι μόνο λόγω του τεράστιου ρόλου τους στη μαγειρική. Υπάρχει και ένας άλλος λόγος – τα φρούτα και τα λαχανικά κυριαρχούν επίσης στην ομορφιά!

Το καρπούζι και το αγγούρι δεν έχουν όμοια όταν πρόκειται για τον κορεσμό του σώματος με υγρασία, τόνους καρότων και πορτοκαλιών, και το λάχανο είναι ένας παγκόσμιος σύμμαχος για την υγιή εμφάνισή μας.

Πολλά φρούτα και λαχανικά που περιλαμβάνονται στη σύνθεση λοσιόν, κρέμες, οροί, scrubs ακόμα και αρώματα είναι επίσης ικανά να κάνουν θαύματα.

Κυρίως λόγω των βιταμινών που περιέχουν. Οι διατροφολόγοι συνιστούν να συμπεριλάβουμε στο μενού μας τουλάχιστον 250 γραμμάρια λαχανικών, χωρισμένα σε τρεις μερίδες την ημέρα. Αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι αρκετά αρκετό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Αλλά αυτός ο κορεσμός με χρήσιμα συστατικά δεν ισχύει μόνο για τα εσωτερικά όργανα - το δέρμα επωφελείται επίσης πολύ από αυτά. Οι βιταμίνες, τα μακρο- και μικροστοιχεία παρέχονται κυρίως με τα τρόφιμα, αλλά μπορούν επίσης να επηρεαστούν τοπικά στο δέρμα, μέσω καλλυντικών που περιέχουν φυτικά συστατικά.

Αβοκάντο

Το λάδι από αυτό το φυτό χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες A, B, C, D και E σε αυτό. Το έλαιο αβοκάντο διεισδύει βαθιά στο δέρμα, καταπολεμά αποτελεσματικά την ξηρότητα, καταπραΰνει και προστατεύει από τις ακτίνες UV.

Βερύκοκκο

Αυτός ο καρπός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη PP, γνωστή και ως νικοτινικό οξύ ή νιασίνη, και έχουν μεγάλη σημασία για την καταπραϋντική του δέρματος και την επιτάχυνση της αναγέννησής του.

Πορτοκάλι

Το πορτοκαλί εσπεριδοειδές φημίζεται για τη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C στη σύνθεσή του. Αυτή η βιταμίνη, όπως γνωρίζουμε, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό και, ειδικότερα, το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες των ελεύθερων ριζών που διαταράσσουν τη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών όταν. Τα καλλυντικά με βιταμίνη C (πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ) βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης μελάγχρωσης, βελτιώνουν το χρώμα του προσώπου και κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό.

Λεμόνι

Αυτό το κίτρο ενυδατώνει τέλεια και λευκαίνει το δέρμα. Συχνά, το εκχύλισμα λεμονιού περιλαμβάνεται στη σύνθεση προϊόντων που εξαλείφουν την ακμή και την ανομοιόμορφη επιδερμίδα.

Ονομα

Το έλαιο σπόρων ροδιού περιέχει βιταμίνη Ε, στεατικό οξύ και τανίνες και εκτιμάται ιδιαίτερα γιατί αναζωογονεί το κουρασμένο και μαραμένο δέρμα. Συνήθως, αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται σε προϊόντα που καταπολεμούν τη μελάγχρωση, ενισχύουν την ώθηση και επιβραδύνουν τις αναγεννητικές διαδικασίες.

Κράνμπερι

Το εκχύλισμα αυτού του φρούτου του δάσους είναι εξαιρετικό καθαριστικό, έχει λευκαντική δράση και θρέφει το δέρμα και όλα αυτά χάρη στις βιταμίνες C, B, PP, E, K που περιέχει.

Καρότο

Είναι η κύρια πηγή της «βιταμίνης της ομορφιάς» - βιταμίνη Α. Η ρετινόλη προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις του περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των υπεριωδών ακτίνων

Ντομάτα

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C, καθώς και σε διάφορα αμινοξέα. Στα καλλυντικά, το εκχύλισμα ντομάτας είναι σεβαστό για την ικανότητά του να βελτιώνει την επιδερμίδα, να λειαίνει το δέρμα και να ομαλοποιεί τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων, μεταξύ άλλων, προστατεύοντας από τις ακτίνες UV του ήλιου.

Αλλά οι μάρκες καλλυντικών που παίζουν με τους κήπους δεν είναι μόνο για τις βιταμίνες, αλλά και για τον ασυνήθιστο «ήχο» των συστατικών φρούτων και λαχανικών στις αρωματικές συνθέσεις.